Как да Продължим Обучението у Дома След Като се Приберем от Курса по Английски Език?

Ако си мислите, че редовните посещения на курса по изучаване на английски език е напълно достатъчно за да научите перфектно езика, дълбоко се лъжете.

Дейността по изучаване на чужд език все пак си остава доста сериозна, отговорна и специална дейност. Така че от вас, със сигурност, се очаква да положите и голяма доза допълнителни усилия – извън класната стая на своя чуждоезиков курс – у дома или с приятели, които са по-напреднали в съответния език.

Решихме да ви мотивираме и надъхаме, като ви дадем няколко интересни идейки за това как да продължим обучението у дома, след като се приберете от курса си по английски език.

Ами да започваме! 🙂

Ефектът на бързия домашен преговор

Според експертите в областта на лингвистиката, дори само половин час е достатъчен да отделите веднага след като се приберете от чуждоезиковия курс, за да затвърдите знанията си перфектно. Можете както да преговорите на глас новите думи, така и да напишете няколко примерни изречения с новите усвоени граматични правила.

Почивка-учене-почивка-учене…

Методът с почивки също е OK – особено ако сте натоварени през целия ден с други ангажименти. В тази връзка, добре е да релаксирате първо, след като се приберете от курса си по английски език. Така ще пренагласите съзнанието си за още знания след час-два. Също така можете да правите и кратки почивки по време на ученето през уикендите.

Учене преди сън

Повечето чуждоезикови курсове се провеждат следобед или вечер – т.е. този метод е идеален за вас. След като се приберете от курса, починете за кратко и преди лягане преговорете наученото за деня – или за седмицата – вместо да се захванете с нощното четене, за да заспите!

Използвайте тези трикове и бъдете в час с изучавания материал. Останалото е просто загуба на време, а ние знаем, че нашите учащи са наистина амбициозни и държат да научат английския език!