Изпитани Хитринки за Забавно Учене на Английски Език

Всеки си има своя собствена тактика за бързо усвояване на vocabulary-то в английския език. За едни е по-лесно да пишат думите по 5 реда, но за други повтарянето им на глас си остава най-добрият и оптимален метод за постигане на супер богат речник! Ние също си имаме своите хитринки за учене на английския език, но те обаче са малко по-специални, защото са доста забавни, изобщо не ви натоварват и не ви връщат в първи клас, когато писахме онези продълговати телефонни спирали, за да разберем как се пишат буквите! Изпробвайте методите и съветите ни и задължително споделете с нас дали са ви помогнали!

Метод Английски Холивуд
Направете си списък със своите любими 5, 10 или колкото искате на брой филми. Задължително е да сте ги гледали поне 1 път, за да сте наясно за какво иде реч. Изгледайте филма без субтитри и ще видите, че всъщност разбирате всичко! Като задобреете, можете да започнете и с филми, които не сте гледали.

Метод “I`m singing in the rain…”
Не е нужно чак толкова да влизате в британската обстановка и буквално да пеете навън, под дъжда, но като цяло музиката (а защо не и мюзикалите) може да е вашият страхотен и забавен учител по английски. Започнете да си превеждате любимите песни и ще видите колко много нови думи ще впишете в тетрадката си речник!

Метод Брит Романтика
Не сме много сигурни за мъжката аудитория, но момичетата, със сигурност, ще се влюбят в този метод! Както знаете, в Англия пиенето на чай е нещо повече от обичаен ритуал, стриктно провеждащ се между 4 и 6 часа следобед. Направете си и вие такава традиция. Заредете с красив Винтидж комплект за чай от порцелан, запалете свещите, пригответе си домашни сладки, останете на спокойствие сам със себе си и релаксирайте с хубава книжка на английски език!

Желаем Ви прекрасен снежен ден 🙂
Екипът на English World Academy