Не правете това ако искате да научите английски

1. Не се срамувайте да говорите.

Има само един начин да се научите да говорите английски език и той е да си отворите устата и да проговорите.

Courage is resistance to fear, mastery of fear – not absence of fear.
– Mark Twain

Кураж е да устоявате на страха, да го овладявате, а не да не се страхувате.

Можете да си намерите хиляди извинения защо не искате да говорите. Срам ви е, лошо ви е произношението, не знаете добре граматиката или достатъчно думи. Нито едно от тях няма да ви приближи до това да научите говорите по-добре английски.

2. Не се страхувайте да правите грешки и не се извинявайте за нивото ви на познания.

Друго нещо, което трябва да избягвате, когато говорите английски е да се страхувате да правите грешки. Част от това да си човек е да правиш грешки и рано или късно ще трябва да приемете факта, че не сте перфектни и винаги ще правите грешки. Единственият начин да избягвате да правите грешки е като не се опитвате. Ако следвате този подход обаче, никога няма и да се подобрявате.

Пропуснал съм над 9000 стелби в кариерата си. Загубил съм почти 300 игри. 26 пъти са ми давали доверието си да стрелям за спечелване на играта и съм пропускал. В живота си съм се провалял отново, отново и отново. И точно заради това успях. – Майкъл Джордан

3. Не се обезсърчавайте.

Ученето идва с определена порция обезсърчаване. По някое време ще стигнете ниво, при което няма да можете да се изразявате, както го правите на български и понякога ще има случаи, в които не можете да намерите правилната дума.

Всеки, който учи английски език минава през тази фаза. Това е естествена част от процеса на учене. Може да продължи едва няколко седмици ако сте напълно отдадени на английския език, но може да продължи и по-дълго ако единствено практикувате английски в курсовете 2 пъти седмично. Единственият начин да се преборите с обезсърчаването е да практикувате, практикувате и практикувате.

Ако искате да знаете още какво е добре да правите и да избягвате, за да научите английски, заповядайте в някой от нашите курсове по английски език. Очакваме ви!