Супер Техники за Супер Бързо Усвояване на Чужди Думи

Приятели, имате ли си своя техника за научаване на думички на английски език? До колко е успешна тази техника и дали не е време да намерите някой друг, по-удачен и успешен метод? Та нали основата в обучението на чужд език – включително и на английски – е знанието на максимално много брой думи?

Е, предлагаме ви супер техники за супер бързо усвояване на чужди думи! Вижте дали няма да ви допадне някоя от тях, защото даваме гаранция за всички, че са не просто оптимални и ефикасни, но и изключително лесни!

Асоциацията

Все по-често експертите в областта на лингвистиката съветват хората, изучаващи чужди езици да се опират на асоциативния метод, когато трябва да научат максимално много брой думи. Под асоциации, имаме предвид да свързвате дадена чужда дума било то с нейни синоними, било то с подобни думи със същия корен!

Визуализация

Колкото повече използвате въображението си, толкова по-добре за вас и за ефикасното ви чуждоезиково обучение! Имаме предвид следното – всеки път като учите чужди думи, първо си ги представете в живи картини в съзнанието си или за по-практичните от вас – просто ги визуализирайте в реални изречения с думи, които вече сте усвоили!

Рими

Не е нужно да сте рап фурия, за да използвате техниката на римата, докато учите английски думи. Все пак, като видите една дума, потърсете в интернет думи, които се римуват на нея и ги научете заедно – под формата на стих или просто една след друга!

Повторението е майка на знанието!

Не е случайно, че този израз намира пряко приложение дори в ежедневния ни живот. В действителност, колкото често повтаряте една дума – дали в разговорната реч, или в писмената – толкова по-силно тя започва да се запечатва в съзнанието ви, докато не стане негова трайна част!

Желаем Ви успешна и позитивна седмица! 🙂

Екипът на English World Academy