5 любопитни факта за английския език

Ученето на чужд език – в това число и на английския език – съвсем не трябва да бъде скучно, сложно или прекалено отегчаващо. Напротив – това занимание следва да ви носи забавление, да събужда интереса ви, а също така и амбиции за още повече знания. В тази връзка, днес, решихме да съчетаем полезното с приятното.

Нека ободрим езиковото ви обучение и уроци с 5 любопитни факта за английския език!

  1. Най-много думи в английския език започват с буквата „S”. Спомнете си, например, първите часове по английски. Не бяха ли и първите думи, които научихте именно “sister”, “sun”, “smile”, “sit down”, “sing” и т.н?
  2. Най-краткото пълно изречение в английския е „I am”. Тук е добре да вметнем, че повечето въпроси с да и не получават именно такъв отговор – “Yes. I am”.
  3. Най-дългата дума в английския език е „pneumonoultramicroscopicsilic” и ако случайно успеете да я запомните, знайте, че тя указва вид белодробна болест, причинявана предимно от вдишване на вредни частици, пясък и прах през продължителен период от време.
  4. Английската класическа поезия е истински хит и до днес. Това съвсем не значи обаче, че е лесно да се пишат стихове на английски език. Ако се чудите защо, ето и отговорът – голяма част от най-често използваните думи, всъщност нямат кореспондиращи с тях други думи, на които да се римуват. Така, в английския няма думи, които да се римуват на month, orange, silver и purple.
  5. Приблизително по една нова дума се добавя официално в английския речник на всеки два часа, а годишно се появяват около 4000 такива нови думи!

 

 

За да научите още интересни неща за английския език, следете нашия блог или се включете в нашите курсове по английски език. Очакваме ви!