Английски думи, които са доста по-странни и интересни, отколкото си мислите!

Нека си го признаем – някои думи са доста по-интересни и лесни за запомняне, отколкото останалите! В същото време обаче в английския език има и много думи, които само изглеждат банални и не толкова оригинални, но всъщност крият в себе си загадки и необичаен морфологичен състав.

Ето и част от тях – английски думи, които са доста по-странни и интересни, отколкото си мислите.

Cabbage – освен зеле, думата означава и „подувам се, контузвам се или натъртвам”. В третата си форма “cabbaged” тя става най-дългата дума в английския речник, която може да се изсвири на музикален инструмент, използвайки седемте музикални ноти!

Forty – знаем, че това е числото 40, но знаем ли и, че това е единственото число в английския, чиито букви са изписани по азбучен ред?

Happenchance – преводът на думата е ясен и ще го получим като си преведем по отделно двете отделни думи, които я изграждат. От друга страна обаче, това е единствената дума в английския език, в която всяка буква е употребена 2 пъти!

Billowy – превод това е прилагателно име, което обозначава вълниста, хълмиста и неравна площ земя. От друга страна обаче думата е и най-дългата ненаучна дума, която все пак се използва за синоним на много научни такива и нейните букви също са подредени в азбучен ред!

Taradiddle – думата буквално означава „глупости, безсмислици”, а коренът й произлиза от звуковите реакции на англичаните, които слушат и чуват такива глупави и безсмислени приказки!

Kexy – думата означава „сух и ронлив”, но като я произнесете не се ли сещате за една дума на български език, която също е ронлива, а при неуспех и суха? Да, точно така – говорим за кекс!

Е, какво ще кажете за новите думички на английски език, които научихте днес? Със сигурност, сте ги запомнили, защото историите и обясненията им са просто незабравими! 🙂