10 Неща, които да спрете да правите в обучението си по английски език

В случай, че имате желанието да подобрите практиките и стратегиите си в обучението по английски език, добре е да помислите не само върху съветите и препоръките на експертите, но и да спрете да правите нещата, които ви забавят и бъркат, без дори да го осъзнавате. Вижте 10 неща, които да спрете да правите докато учите английски език още сега и така да подобрите значително резултатите си бързо и лесно:

  • Спрете да превеждате

В началото, вероятно, това е бил начинът да формулирате изречението и текста си – било то в писмена, или устна реч. Но сега, когато сте напреднали достатъчно с лексиката, е нужно да прекратите с навика да измисляте това, което искате да кажете, първо на родния си език, а след това да го превеждате. Време е да се научите да мислите на английски!

  • Не приемайте твърде лично факта, че не ви разбират

Истината е, че перфектно произношение могат да покажат само британци, американци, канадци и може би, списъкът се изчерпва някъде тук. Останалите говорят на свой собствен диалект, а онези, които още се учат, е напълно нормално да имат силен акцент. С времето обаче той ще премине.

  • Не се срамувайте да говорите

Време е да развържете езика си, защото колкото повече време минава, толкова по-трудно ще ви се стори да използвате в речта си огромния брой думи, които вече сте научили.

  • Спрете да възприемате обучението си като някакво задължение

Или казано с други думи, ученето на чужд език не е само в класната стая или на курса, който посещавате. Трябва да полагате максимално усилия и у дома. Както вече много пъти сме препоръчвали гледайте телевизия на английски език, слушайте радио на езика, четете всичко, което ви вълнува на английски. Ето и още малко страхотни идеи как да намирате време за малко английски език всеки ден

  • Не се сравнявайте с останалите

Някои ученици са добри в граматиката, а вие в лексиката и това ви дразни? Няма нужда да е така. Когато стигнете някакво средно ниво, всички ще бъдете горе-долу с еднакви знания. Просто човешкият мозък е индивидуално устроен, с индивидуални силни и слаби страни и за някои е по-лесно да учат думи, а за други да вникват в граматическите правила.

  • Не влизайте в капана на остарелите методи

Например, ученето наизуст трябва да излезе от употреба – и тук съвсем нямаме предвид само обучението по английски език, ами ученето изобщо!

  • Спрете да се съсредоточавате върху конкретна част от обучението си

Добре е да пишете правилно, но не е ли и толкова важно да говорите бързо, ясно и отчетливо?

  • Спрете да живеете единствено и само за английския

След годинка-две, ще го научите, но никой не е казал, че трябва да се затваряте у дома през това време и само да учите. Без почивка няма положителни резултати!

  • Не разчитайте само на учителя

Понякога е по-лесно да разберете дадено граматическо правило, ако ви е обяснено от съученик, който разсъждава и разбира английски все още на вашето ниво, не мислите ли?

  • Не забравяйте – успехът идва при искащите, а не само при можещите

И това, че някога сте били по-слаб ученик не означава, че днес няма как да станете първи в класа или курса по английски език!