Страхотни идеи как да намирате време за малко английски език всеки ден

Казват, че ползотворното обучение по английски език е това, което е разделено на порции.

Какво имаме предвид?

Става въпрос за редовното, или с други думи – системното учене. Защото доста неефективно е да не отваряте учебника си 2 седмици и след това за 3 часа да се натоварите с две нови глаголни времена, с 200 думи за учене и с още много други упражнения за правене. Но в същото време, всеки от нас ще признае: в повечето случаи става така, че не успяваме да намерим време за малко подготовка по английски език ежедневно. Това че не успяваме, не означава, че е невъзможно, нали?

Ето няколко страхотни идеи относно това как да намерите време за развиването на уменията си по английски език всеки ден:

  • Започнете ученето щом станете сутрин

Никакво време или нерви няма да изгубите, ако към сутрешното кафе прибавите и тетрадката си речник. Докато сте на тераската и се радвате на първите слънчеви лъчи, просто си преговорете последно взетите думи по английски език. Опитайте се да опишете наум (естествено на английски) нещата, които ви заобикалят – така няма да ви е скучно и в същото време ще упражните речника си отново.

  • И преди лягане става

Няма нищо по-хубаво от една чашка вкусен чай и интелектуална дейност преди заспиване (а какво предизвиква мозъка ни повече от учене на нов език?). Всъщност, учените са доказали, че тази комбинация е отлично средство срещу мигрена и проблеми със съня!

  • Намерете си другарче, с което да разговаряте на английски език, докато сте заедно

На прибиране от училище, хванете най-добрата си приятелка/приятел под ръка и поговорете на английски за това как е минал денят ви!

  • Пробвайте да се позабавлявате, като научите и баба и дядо на няколко думи на английски език

Това ще им е интересно, а пък и вие ще ги преговорите няколко пъти! Повторението е майка на знанието, да не забравяме тази важна максима!