Типове ученици според това как учат английски език

Как изглеждате вие в час по английски език? Вие сте с вечно вдигната във въздуха ръка в знак за това, че знаете или обикновено сядате най-отзад и се скривате, когато стане дума за изпитване? Според едно изследване, което наскоро прочетохме, учениците се различават и групират в определени типове според това как учат английски език, както и какви резултати реализират. Ето ги и типовете ученици, сред които да откриете и себе си:

  • Фотографска памет

Към тази група спадат всички, които най-добре запомнят новите думи и/ли граматически правила, когато те са представени чрез снимки или кратки откъси за слушане/видео материали. При този тип хора, изключително добре работи методът на бялата дъска, изписана с новата за тях информация. Нищо чудно дори да си спомнят на коя страница, долу вдясно до карикатурата са примерите за сегашно просто време.

  • Песните – изворът на моите познания за идиоми

Често в часовете по английски език се случва преподавайки поредната доза идиоми, някой да сподели, че ги е чувал в своя любима песен. “А, това не се ли пееше в песента…”. Ако за вас слушането на песни води до по-лесно запаметяване, то слушайте с удоволствие, но не забравяйте, че много от песните са пълни с жаргони.

  • Аналитичните ученици

Ако са ви омръзнали граматическите правила, то за някои хора, това е най-подходящия начин за изучаване на езика. Разни хора, разни идеали, казали са хората, и в това число определно влизат всички, за които таблицата с неправилни глаголи определено е неразделно четиво за следобедното кафе.

  • Знанията идват с практиката

Много хора придобивайки знания по езика предпочитат да планират екскурзия в англоговоряща страна, в която смело да приложат всичко научено до момента. Ако все пак нямате възможност да пътувате, не забравяйте, че има много други начини да упражните своите знания.