Какво следва след като преминеш етапа на начинаещ в английския език?

Хубаво си беше времето, когато бяхме начинаещи в английския език, нали? Всичко ни беше супер интересно, мотивацията беше на макс и с нетърпение очаквахме следващия урок, за да научим някоя нова дума, която да обогати речника ни. Какво следва от тук нататък обаче? Как продължава обучението и нагласата на обучаващите се по английски език след етапа на начинаещите? И най-вече какви проблеми, респективно техните разрешения ще срещнете от тук насетне!

Ето какво ние мислим по въпроса…

  • Загуба на интерес

Достигнали сте някакво средно, начално ниво на знания и изведнъж решавате, че май не ви е нужен чак толкова много английския език или поне наученото до тук ви е достатъчно. Тези чувства и усещания са напълно нормални. Как да се справите обаче? Ще трябва да се влюбите отново в английския език, ще трябва отново да намерите мотивация за учене! Ето няколко идеи: започнете да пишете стихове на английски език, намерете си англоговорящ приятел в мрежата, с когото да обсъждате или си намерете нова компания (по-напреднала от вас), с която да продължите да учите.

  • Синдромът на всезнайкото

Той включва следните странични ефекти и симптоми: започвате да включвате английски думи в българската си реч, спирате да слушате музика и слушате само английска, спирате и да учите в час, защото сте си внушили, че вече знаете всичко. За да се избавите от този грешен подход към образованието, просто си спомнете за фразата „Винаги може повече!“. Освен това, не забравяйте, че всезнайкото на първо място знае всичко, а вие сте едва в началото си.

  • „Нещата станаха твърде сложни, няма смисъл да продължавам…!“

Това е много, много негативна нагласа за обучение. Това е начин да избягате от проблема, без дори да направите опит да го разрешите. За да се избавите от подобни мисли, спомнете си колко по-трудно ви е било в началото, когато си нямахте и понятие от английски език. Щом сте стигнали до тук, значи можете да стигнете и доста по-надалеч!

Още за: Mobile Slang или всички нови разговорни изрази, появили се в ерата на мобилните устройства