Как да влезем във форма с ученето след многото празници?

Здравейте, приятели на чуждоезиковото обучение и по-специално на английския език!

Надяваме се, добре сте си изкарали по време на зимната ваканция, през коледните и новогодишните празници. Но както знаете, всичко си има край, включително и декемврийските празници. Нещо, което обаче не трябва да приключва за вас, е мотивацията за още и още знания по английски език. Естествено, след дългата почивка, ученето може да ви се стори последното нещо, с което искате да се заемете. Разбираемо е. Проблемът не е във вас. Просто леко сте се отпуснали, изгубили сте форма, а сега, най-вероятно, ви и домързява. Но както се излиза, така може и бързо да се влезе във форма с ученето на английски език след многото празници.

Вижте няколко съвета от нас в тази връзка:

  • Не си давайте зор от раз, започнете стъпка по стъпка да свиквате със старото ежедневие и да учите:

Ако стресирате отпочиналото тяло и най-вече мозък изведнъж с много думи за учене на куп, няма да постигнете нищо друго освен да се натоварите и измъчите още повече. Затова е добре да увеличавате темпото постепенно – например 10 думи първата седмица, по 20 думи следващата и т.н.

  • Започнете с преговор:

Какво по-добро от това да стартирате новата учебна 2016 година с преговор на всичко научено през изминалата 2015-та? Това е идеален вариант и да не натоварвате мозъка с нова информация отведнъж, и да си направите една хубава ревизия на всичко усвоено по английски език до тук.

  • Учете това, което ви е приятно, в началото:

Ако граматиката ви е най-лесна, стартирайте с нея. Правете упражнения, научете някое ново глаголно време, а с лексиката можете да се заемете, след като наберете достатъчно скорост в последствие. Едва ли някой би ви се разсърдил за подобен подход. Напротив – либерално мислещите учители ще го сметнат за доста умен и практичен такъв!

Още съвети от нас: Новите методи за по-бързо запомняне на английски думи