Защо е супер готино да учим английски език през зимата?

Бяла приказка…

Сняг и толкова красиви Снежанки с усмивки от наскоро дадената отпуска или ваканция навред, Дядо Коледа сякаш ви се струва истински за първи път от детските години насам, защото сте в толкова добро настроение, че и той изглежда прекрасен…

Това е зимата – красива, студена и топла по свой си начин, защото емоциите, които ни носи, няма как да скрием – така много ни сгряват, наред с хубавото червено вино, с домашната баница на баба, с вкусната гозба на родителите ни, които така отдавна не сме виждали.

Защо ви въвличаме в тази идилия ли? Защото искаме към нея да добавим и още едно занимание – ученето на английски език. Може и да не ви звучи сега толкова интересно и хубаво, особено около празниците, но ние сме на път да ви докажем, че да учиш английски език през зимата е супер готино!

  1. Домашният уют предразполага. Какво по-хубаво от това да се завиете с топло одеяло, чаша топло мляко, чинийка домашно приготвени сладки и речника по английски език, докато навън се сипе белият сняг? По принцип, заниманието в този период е четене на книга, но сега, след като сте се захванали с английски език, няма лошо малко да поразнообразите;
  2. Има толкова много хубави коледни песнички на английски език! Кой е казал, че под учене на английски език през зимата задължително имаме предвид да пишете думи по няколко реда, да зубрите неправилни глаголи или да се мъчите със сложни граматически упражнения? Една коледна песничка – ако я научите до края, разбира се – ще подобри и устния ви английски, и лексиката ви!
  3. Да завършим годината с финал на своя цел или постижение е страхотно! Постарайте се да направите така, че когато наближи Нова Година да си кажете – ето, през тази година успях да направя нещо полезно, научих нов език, английски! Чувството, личното удовлетворение е повече от уникално и цената да понаучиш няколко думи или граматика си заслужава!

А ето и: Как да подобрим писмения си английски бързо и лесно?