Как да подобрим писмения си английски бързо и лесно?

Когато учим даден чужд език, най-голямата трудност в началото, безспорно, е произношението.

С него обаче в последствие бързо се свиква и колкото по-често се опитваме да го подобряваме, толкова по-добре започваме и да свикваме с него. По друг начин обаче стои въпросът с писането. Тъй като за да се стигне до него, трябва да мине определено време, т.е да натрупате базови знания, да получите основите – например, граматиката – след време вие осъзнавате колко по-трудна част е именно писането. Разбира се, това не значи, че ако сега случаят ви изглежда безнадежден, това ще остане завинаги така.

Няма такова нещо! Можете да подобрите писмения си английски бързо и лесно.

Разберете как още сега 🙂

  • Осмисляйте грешките си

Както се казва по принцип, когато госпожата ви върне писмената работа, не гледайте само оценката си, а добре вникнете в грешките, които ви е подчертала. Всеки коментар на вашия написан на английски език текст е от значение и колкото по-отрано се научите да следите тези бележки, толкова по-бързо ще усвоявате новите знания, но и ще ги затвърждавате.

  • Пишете по-често

Дори да нямате конкретна тема, просто тренирайте граматичните правила и новите думи, като ги подреждате в едно. И най-безсмисленият текст, създаден от няколко не свързани едно с друго изречения, е упражнение, което ще ви донесе полза!

  • Винаги започвайте с чернова

Или поне в началото. Черновата е гаранция, че дори да сбъркате, няма да е фатално, но и не само. С черновата нахвърляте идеите си, а след като ги реализирате можете грамотно да ги изпишете на беловата си – без грешки!

  • Пишете на английски в чата

По този начин практикувате и писмения си, и разговорните думи, а също и способността да водите разговор без предварително да сте били предупредени за темата. Най-добре е да чатите с някого, който е с вашето ниво на английски.

Интересно от нас: 8 мита за перфектния английски език…