8 мита за перфектния английски език…

 

Мислите си, че английският ви никога няма да стане перфектен? Убедени сте, че на някои хора просто им вървят езиците, а вие ще си останете бездарни и няма да можете да говорите свободно? Ако отговаряте и на двата въпроса положително, по всяка вероятност вие сте попаднали в капана на често срещаните и разпространени навсякъде около нас 8 мита за перфектния английски език. Време е да ги разсеем…

  1. Хората, които говорят свободно английски, също грешат

Затова и като казваме перфектен английски, не сме изцяло коректни. Перфектни хора няма. И британците правят грешки в речта или писанията си. Нещо повече – според статистиката 99% от хората, изучаващи ангийски език имат акцент. Какъв е изводът? Ако не е ваш роден език, няма как да сте перфектни. Свободно можете да говорите, без да се притеснявате от къде сте и какъв ви е акцентът!

2. Перфектният английски означава перфектно научена граматика…

Нищо подобно! А думите? Можете ли да сте наясно с всички граматични правила и да не можете да използвате нито едно от тях, защото не знаете и 10 глагола?

3. За да говорите истински английски, трябва да учите навън…

Ами какво става с хората, които работят в Лондон? Те не говорят ли истински английски език? И още нещо – какво става с хората, които говорят свободно, но никога не са минавали границата на държавата си?

4. Щом са ви дали сертификат за езиково обучение, можете да говорите…

Особено когато стане въпрос за английски език, защото днес има какви ли не измислени курсове по този език, завършващи с нулеви знания за учениците и по-празните им джобове. В тази връзка, винаги учете английски само и единствено в специализирани центрове за обучение, за да бъдете сигурни къде си давате парите и какво ще получите срещу тях!

 

Интересно от нас: 10 от най-честите грешки, които правим когато пишем на английски език