Нашите нови идеи относно това как да подобрите английската си реч

Произношението, умението да се отпускате в разговор на английски език, без значение каква е темата, и свободния изказ са неща, които с времето придобивате. Не можете да очаквате от първия си урок по английски език да бъдете идеални – да говорите сякаш говорите на майчиния си език. Всичко това изисква време и практика.

Но в същото време, не се и отпускайте, залагайки само и единствено на времето, за да можете някой ден да говорите перфектен английски. Изискват се много усилия и амбиция за самоусъвършенстване, за да стигнете нивото, което да ви задоволява.

Междувременно, няколко нови хитринки за това как да подобрите своя английски език в разговорите си с околните, биха ви били също доста полезни.

  • Четете на глас:

Слушайки се, ще доловите сами грешките, които правите, ще усетите неприятните звуци, които трябва да елиминирате и ще можете да подобрите английския си доста по-бързо, ако си спестявате сами на себе си и акцента, и неправилно произнасяните думи.

  • Не вдигайте летвата с висока скорост:

Т.е. – най-добре се научете като за начало да говорите по-бавно. Постепенно, скоростта на разговорите ви сама ще се повиши, но това ще бъде достатъчно естествен ход. Ако говорите бързо и с грешки, ставате още по-неразбираеми за хората.

  • Не е фатално, ако забравите някоя дума:

Винаги можете да я замените със синоним или директно да я обясните с други думи. Това създава у вас навика да общувате, а не да запомняте наизуст някаква лексика. В крайна сметка, важното е да можете да общувате, а не да знаете хиляди думи на английски език.

  • Дебатът като път към успеха:

Дебатите са страхотни занимания за ученици навън, но у нас, за съжаление няма такива. За щастие, с напредването на новите технологии, вече можем да правим повечето неща и в интернет, но много по-удобно и достъпно. В тази връзка, потърсете онлайн дебати на английски в мрежата!

Ето и как: Как да подобрим писмения си английски бързо и лесно?