6 Задължителни Правила за Изучаване на Английски Език За Рекордно Кратко Време

Някои хора нямат достатъчно време, което да отделят за пълното и ефикасно усвояване на английски език. Те са притиснати от срок или определено условие, което минимализира шансовете им да научат чужд език достатъчно добре.

Всъщност обаче надежда има и за тях, защото с повечко усилия и правилната тактика, бихте могли да изучите английски език за рекордно кратко време. За тази цел обаче, първо, научете задължителни златни правила:

  • Не е важно колко, а кои думи ще научиш

Много хора смятат, че най-важното в обучението по чужд език е лексиката. Няма спор в това, но замислете си дали е наистина важно да знаете сума ти думи, които така или иначе почти на 100% никога няма да използвате.

  • Учи производни

Всеки път, когато научиш някой глагол,  провери дали той няма производна дума – съществително или прилагателно. Когато думите се поставят в една обща група с определен общ признак, става по-лесно и запомнянето.

  • Просто започни да си служиш с езика

Не е задължително да пътуваш в чужбина, за да практикуваш английския език. Можеш да слушаш новини, да четеш книга, да говориш с чужденци в социалните мрежи, да забравиш за субтитрите и всякакви други подобни неща.

  • Най-добрите източници за английски език са безплатни

Това се дължи на интернет. Той създава удобства до безкрай и едно от тях е именно безплатната информация.

  • Не стой на едно място, а постоянно градирай

В момента, в който осъзнаеш колко е добра лексиката ти на английски език, премини на следващото ниво – започни или да учиш по-сложни думи, или просто премини на граматиката.

  • Извивай си езика

Не си луд, ако говориш сам…на чужд език, за да го практикуваш. Повтаряй думата, докато не достигнеш достатъчно близък акцент до този на местните – т.е. на британците.

Ако тази статия ти хареса, ние препоръчваме и Още от Експертните Съвети за По-Бързо Учене на Английски Език от Опитни Учители