Още от Експертните Съвети за По-Бързо Учене на Английски Език от Опитни Учители

На някои от вас, може би, им се струва досадно постоянно да ви даваме насоки за това как да организирате и подобрите своето езиково обучение, но ние се чувстваме не само длъжни, но и изключително мотивирани да продължаваме да ви даваме кураж и съвети за английския език.

Този път попитахме няколко истински експерти в областта на преподаването по английски за това кои са най-ефективните методи и за това как да накараме ума ни да заработи на чужд език.

Получихме доста интересни предложения и нямаме търпение да ги споделим и с вас!

Поставяйте си реални цели и се придържайте към тях
Учителите може и да са строги, но те твърдят, че само човек, който осъзнава личните си умения и способности, има възможността да се справи лесно и ефективно с изучаването на английски език. Важно е да знаете колко можете и да си поставите малко по-висока цел, т.е. да надскачате себе си, но в рамките на постижимото.

Давайте си награди за наученото
Определете си период – месечен, седмичен, та дори и годишен – през който да осъществите по-горе споменатите цели, а като за награда да се поглезите. Например да отидете на екскурзия, ако до една година постигне нивото да говорите свободно на чужд език.

Разберете от кой тип ученици сте
Опитайте се да разберете дали сте от хората, които имат слухова или зрителна памет. В първия случай, повтаряйте новите думи на глас, а във втория – прибегнете до познатия метод за изписване на думата по няколко реда…

Учете английски език в реална среда
Дали ще се забавлявате с приятели, като си пишете във Facebook на английски, или просто си купите нова книга на английски, материализирането на чуждия език под каквато и да е форма го прави по-близък до вас!

Успех! 🙂