5 Начина да Подобрите Английския Си Около Великденските Празници

Великденските празници наближават, а с тях и малко почивка, време за учене и приятни моменти с любимите хора. Сигурно ще кажете, че този момент е последният, през който бихте искали да залягате над учебниците по английски, но имайте предвид, че с малко находчивост, всъщност, можете да съчетаете приятното с полезното.

Нещо повече – ние сме ви подготвили цели 5 начина да подобрите английския си около великденските празници.

Вижте ги още сега и си направете учебния празничен график максимално добре!

1. Гледайте великденски филм на английски 

Разбира се, филмовата индустрия предпочита повече Коледа като фон за сюжета, но с малко по-задълбочено проучване, можете да намерите и подходящ, а и интересен, филм на английски език, посветен или поне препращащ към Великден. Опитайте се да гледате без субтитри!

2. Великденски песни

За да направите обстановката у дома по-весела и забавна, подобрете я с малко великденски песни на английски език. Пробвайте директно с YouTube, където дори при повечко късмет можете да намерите и видео с английски субтитри. 

3. Изпратете великденски картички 

Светът вече няма граници – нито териториални, нито езикови, така че всеки от нас има поне по 3-4 приятели чужденци, с които да общуваме на английски. Не пропускайте повода и им изпратете картички с интересни пожелания!

4. Направете си английски Великден с приятели

Съберете се с приятели, разровете се в нета за особеностите при празнуването на Великден в Англия и без да продумвате и думичка на български, прекарайте един забавен и по-различен празник с британски обичаи и акцент. 

5. Забавна игра на думи с великденски яйца

Боядисайте яйцата, а после със свещ, изпишете по 1 английска буква а всяко от тях. Започнете да се чуката с яйцата и всеки, на който се счупи неговото, трябва да измисли по 1 прилагателно, 1 глагол и 1 съществително с буквата от яйцето си!