Не правете това докато учите чужд език!

Здравейте, приятели на английския език!

Как сте, справяте ли се до тук и има ли неща, които все още ви затрудняват в обучението?
Надяваме се, че, а също така се надяваме и, че не допускате основните грешки при усвояване на новата граматика, думичките и идиомите, които ви предлагаме…

Ако се чудите за какво точно говорим, нека си го кажем направо – не правете това, докато учите чужд език:

Липса на концентрация

Всеки има кофти дни, в които ученето, четенето, разбирането или усвояването на нови думи просто не върви. Нашият съвет е просто да си вземете този ден за почивка, а не напразно да губите времето си. Липсата на концентрация е топ грешка в изучаването на чужди езици!

Губите интерес

Естествено, всяко ново начинание – включително и изучаването на английски език – изисква силна мотивация и амбиция у вас. Така че в момента, в който усещате, че просто губите интерес, не се отказвайте, а се мотивирайте отново. Спомнете си защо го правите и си дайте сметка, че езиците са богатство, а всички ние тайничко искаме да сме богати, нали така?

Изпитвате страх

В ученето на нова граматика и чужди думи няма абсолютно нищо страшно! Веднъж завинаги трябва да осъзнаете това и да преодолеете всякакви съмнения дали ще се справите, или не. Естествено, че ще се справите, та нали сте тук и в момента четете полезна информация за това как да подобрите обучението си – това си е знак за голяма амбиция, а понякога тя е напълно достатъчна.

Наблягате на определен раздел/категория от обучението

В случая, имаме предвид да не се вглъбявате единствено и само в граматически упражнения или обратно – да не пишете по цял ден думи на английски език, а да пропускате свободните разговори. Мислете за обучението като за нещо глобално, а на езика като за живо същество. Всичко има своето особено значение и всичко е важно!
Балансирайте! 🙂