Нека поговорим за слонове..

В английския English и elephant споделят не само първата си буква – нека разберем и какво друго! Сигурни сме, че много от Вас знаят значението на думата “elephant”.

В случай обаче, че Ви е непозната (просто защото наскоро сте започнали да учите английски) – това е голям бозайник, с бивни и хобот, който обикновено може да се види в зоопарка и в Африка. 🙂

Знаете ли, че всъщност има много интересни факти свързани с тези деликатни гиганти – слоновете? (Е все пак трябваше да свалим булото на неизвестността!) От една страна, тези огромни животни се считат за силно емоционални. Например, ако малко слонче загуби майка си, то може да спре да яде и да стане необщително. За щастие, останалите женски слонове от стадото ще се погрижат за него, за да се възвърне към обичайния си начин на живот.

Друга интересна информация свързана със слоновете е, че съществуват множество фрази и цитати, в които те се споменават. Проучвания показват, че броят им надвишава 30. Изглежда, че доста хора има какво да кажат за слоновете.

По-долу може да прочетете популярни, както и някои доста странни фрази, в които се споменават слоновете:

“Nature’s great masterpiece, an elephant; the only harmless great thing.” – Джон Дън
В този цитат се казва, че въпреки, че тези създания са огромни, те са деликатни и достойни за възхищение.

“When you have got an elephant by the hind leg, and he is trying to run away, it’s best to let him run” – Ейбрахам Линкълн
В този цитат, 16-тият президент на САЩ (известен още като Честния Ейб) показва чувството си за хумор.

“People are so difficult. Give me an elephant any day” – Марк Шанд
Този цитат ни дава да разберем, че слоновете са много общителни, за разлика от някои хора.

“Elephants never forget”
Това е най-известното от всички твърдения. Трудно е да се каже на кой принадлежи този цитат, но е широко прието да се смята, че той има общо със силната и дълготрайна памет на слоновете.

Твърди се, че слоновете могат да разпознаят хора и свои събратя след години и дори десетилетия на раздяла. Това всъщност не е толкова трудно, тъй като както изглежда слоновете предават научените пътища и посоки през поколенията.

Ако искате да научите английски и още много интересни факти, заповядайте в някой от нашите курсове по английски език. Очакваме ви!