Жадни ли сте за информация? Let’s Google it :)

Всички сме запознати с най-използваната търсачка в света, а именно Google. И както знаем, всичко тече, всичко се променя, а какво по-динамично от развитието на езика?! 

И така, доказвайки се като най-добрата и полезна търсачка в интернет пространството, през 1999 година, Google заема върха на класацията за най-полезни думи и като такава се превръща в глагол (google – търся нещо в търсачката Google).

Името на интернет търсачката произлиза от това на числото гугол (от англ. googol). То е число в математиката, равно на 1 със сто нули. Идеята е, че тази търсачка предлага безброй много резултати при търсене и съответно също толкова източници на информация.

Любопитен също е и фактът, че от компанията Google са искали при използването и изписването на глагола, той да бъде със запазена главна буква (Google), както е и името на търсачката, но тук вече ударили на камък, защото независимо колко могъщи и големи може да са компании като Гугъл, то за тях е непосилно да упражняват контрол върху промените в езика.

И така, ако се чудите за значението на някоя дума, искате да научите нещо повече за някого, давайте смело напред и google it 🙂

Ако ви хареса тази статия и искате да научите още много забавни и интересни неща, заповядайте в някой от нашите курсове по английски език. Очакваме ви!