А Вие замисляли ли сте се, че сте заобиколени от “cewebrities”?

Както забелязваме новите изрази в английския език никнат като след последния дъжд 🙂

В наши дни всеки разполагащ с компютър и интернет връзка може да си осигури петнадесет-минутна слава и да се превърне в “cewebrity”.

“Cewebrity” е някой, който е известен предимно или главно със своето присъствие в интернет пространството. С други думи това са интернет знаменитости (от английски език web – мрежа, уеб, celebrity – знаменитост). И както 5+5 прави 10, така и web+celebrity е равно на “cewebrity”.

Все повече хора залагат на интернет пространството що се късае до необходимостта им от забавление. Именно това го прави и най-желаното поле за изява на нови таланти от всяка една сфера – музика, писане, изкуство и т.н. Някои писатели дори публикуват своите творби само в интернет, а има и много талантливи млади изпълнители, които започват своята кариера от непрофесионални клипове в youtube.

И все пак нека не забравяме, че живеем в епоха, в която едно най-обикновено клипче на някой танцуващ или пеещ известни танци/песни, може да се окаже техния ключ към успеха и популярността. Ей на това му се казва епохата на “cewebrity”! 🙂

А ето и един типичен пример за “cewebrity”:

Ако ви хареса тази статия и искате да научите още много забавни и интересни неща, заповядайте в някой от нашите курсове по английски език. Очакваме ви!