Al desko time!

Делник е, а навън времето е пролетно, слънцето разпръсква лъчите си на шир и на длъж, а ние отново сме в офиса. При по-големите късметлии от нас все пак има възможност в обедната почивка да отскочим до близкия парк или просто да излезем и да седнем на първата свободна пейка и да си похапнем наблюдавайки пробуждането на всичко, което ни заобикаля от дълбокия зимен сън. Е, нашите любими италиански приятели си имат израз за точно този тип хранене сред природата, а именно изразът al fresco.

За съжаление в забързаното ни ежедневие понякога ни се налага да се лишим от удоволствието да излезем на свеж въздух. Вместо това набързо хапваме на бюрото докато преглеждаме мейлите пристигащи скорострелно или пък дописваме последния слайд от презентацията, която ще започне след броени минути. И ето че вече сме се превърнали в последователи на al desko тип хранене (от английски език desk – бюро).

И как ще познаете най-привържените почитатели на al desko (букв. превод: храня се на бюрото си) снакването? Просто погледнете работните им места – обикновено има малко трохички около или в клавиатурата и парченца шоколад по почти всички бели листи разпръснати на бюрото. 🙂

Ако ви хареса тази статия и искате да научите още много забавни и интересни неща, заповядайте в някой от нашите курсове по английски език. Очакваме ви!