Индивидуална форма на обучение по английски

В English World Academy всички наши бъдещи курсисти имат възможността да си изберат форма на обучение, а именно да бъдат обучавани в група или да се запишат на индивидуални уроци по английски език. Нашата езикова школа предлага курсове за различните нива на ползване на английския език – начинаещи и напреднали, както и специализирани, и курсове за сертификат. Въпреки това, има случаи, в които индивидуалното обучение е за предпочитане, и това е един от въпросите, които коментираме при първоначалните разговори за запознаване с кандидата и неговите изисквания и очаквания от обучението.

Индивидуално обучение по английски – предимства

До момента, нашият екип е работил със стотици курсисти, които са предпочели да бъдат обучавани индивидуално. В този материал ще ви разкажем какво споделят нашите преподаватели от опита си във водене и разработване на различни програми за индивидуално обучение, както и какво мотивира избора на хората да предпочетат уроците по английски език.

1. Лична програма за ученето на английски език

Едно от най-големите и съществени предимства на индивидуалната форма на обучение е възможността всеки един курсист сам да избере върху какво да бъде фокусирано обучението му. Когато това се уточни, нашият екип изготвя индивидуализирана план-програма, която е разработена изцяло в съответствие с желанията и текущото ниво знания на курсиста. Планът се следва стриктно, а междувременно обучаващите се получават индивидуално внимание, което им помага за попълване на пропуски и усвояване на нови знания. Ако по време на обучението преподавателят прецени, че някоя от темите не е достатъчно добре разбрана, би следвало без проблем да се отдели необходимото време за упражнения, които да затвърдят знанията.

Друг плюс на персоналната програма за обучение по английски език е абсолютната гъвкавост. В зависимост от напредъка, конкретните краткосрочни цели на курсиста или предстоящите ангажименти свързани с използването на езика, програмата може да се пренарежда и променя, така че да отговори в максимална степен на нуждите на всеки обучаван.

При общите курсове по английски това не винаги е възможно. Преподавателите спазват стриктно предварително изготвена програма, която не позволява подобно допълнително време да бъде вложено в повече упражнения по време на занятията. Груповото обучение се фокусира върху общия напредък и стратегии, докато индивидуалното обучение се фокусира върху специфичните нужди и цели на обучаващите се.

2. Обсъждане на конкретни индивидуални въпроси и проблеми с преподавателя

Да бъдете заобиколени от “колеги” курсисти би направило подготовката ви в известна степен по-трудна и бавна.

Защо това е така?

Защото когато всеки сподели своите въпроси и какво и как го затруднява, то вие вече сте изгубили концентрация, а също и ценно време за подготовка. Повечето от вас вероятно дори няма да споделят какво за тях е проблематично, именно за да не се губи повече време, а и да не се злепоставят, ако сами определят въпроса си като “глупав”.

Както знаем, глупави въпроси няма, когато се касае за сериозна езикова подготовка.

Нашите преподаватели споделят, че курсистите, които се обучават индивидуално задават 80% повече въпроси от тези, които се обучават в група. Причините за това са комплексни, но резултатът във всеки случай е по-лесно и стабилно научаване на материала, което всъщност е и търсената цел.

Важно е да видим и какви въпроси задават обучаваните в различните форми на обучение. Курсистите в група задават по-общи въпроси, докато обучаващите се индивидуално, задават по-задълбочени такива.

3. Запазване на концентрация за по-дълго време

Забавно е, когато обучението се провежда в група, но всяка пауза за шега или история от останалите курсисти води до разсейване и по-трудно съсредоточаване след това. За избралите курс по общ английски език това допринася за една истински приятна и приятелска атмосфера, но ако изпитът ви за сертификат е след една седмица, вие осъзнавате, че ще е най-добре да отделите време за забавленията след него.

В индивидуалната форма на обучение също можем да си позволим разсейване в определени моменти, но тази ситуация зависи само от двама души, и вместо да пречи, би могла да се използва за отпочиване през определен интервал от време.

Екипът на English World Academy разбира и уважава необходимостта да намери най-подходящия за вас преподавател. Независимо дали сте начинаещи или напреднали ние можем да разработим програма, която максимално много да отговори на вашите изсиквания – не се колебайте да се свържете за първоначален разговор.

Как протича един индивидуален урок по английски и какво може да очаквате от специализираните уроци – бизнес английски, разговорен английски, презентационни умения и др., ще разкажем в следващия материал.