Зимни дестинации, където можете да практикувате наученото до момента на английски език

Най-лесният начин да разберете доколко добре сте оползотворили ходенето на курс по английски е като, разбира се, се поставите на тест в реална среда. И тъй като нас лично вече ни обзе зимното настроение, решихме днес да ви дадем няколко идеи именно в тази насока. Вижте най-готините зимни дестинации, където можете да практикувате наученото до момента на английски език. Изберете си една и започнете да търсите евтини самолетни билети още днес, а английският ще ви потрябва още на летището. Ще си заслужава:

  • Канада

Официалните езици в страната са два и единият е именно английският език. Другият е френски. Интересно е, че английският език е по-говорим, защото френският е задължителен само в източната част на страната. Със сигурност обаче няма местен тук, който да не ви разбере на английски език. Въпреки това, имайте предвид, че английският ви трябва да е на максимално високо ниво. Истината е, че в Канада, за да ви приемат – дори със статут на емигрант – трябва да преминете през доста труден тест, в който владеенето на английски език е основен критерий за одобрение. С две думи, канадците са свикнали на правилен английски език. И все пак, това, че сте само турист тук ви оправдава, ако объркате някоя дума, а след като попитате за някоя забележителност, грешката ви веднага ще бъде простена.

  • Аляска

Може и да не е най-популярният избор за туристи, но за много хора това е екзотично място, попадащо в списъка с нещата, които трябва да направят до края на живота си. Като във всеки други американски щат, и тук се говори на английски език като на официален. Не си мислете, че няма какво да правите в Аляска. Опциите за туризъм и екстремни развлечения са адски много и спомените ви, със сигурност, ще са по-вълнуващи по сравнение с една банална екскурзия до Дубай.

  • Скандинавските страни

Макар при тях английският език да не е официален, формално той сякаш е. В Норвегия и Дания трудно някой ще ви подмине или ще свие рамене, ако му зададете учтиво въпрос на английски език. Със сигурност, ако искате да преживеете Белите нощи и да практикувате английския си, това е по-добрият вариант от Санкт Петербург.

  • Ирландия

Това си е мразовита страна, но е толкова красива, че спира дъха от първия допир с природата и културните й ценности и традиции. Но ако си мислите, че британците в южната част на Англия имат странен акцент, почакайте да чуете някой местен ирландец. Преживяването дори няма да е толкова тест на вашия английски език, колкото проверка доколко можете да се оправите в страна, където не разбирате и думичка. Е поне първите дни ще е така…. Много туристи в последствие свикват с акцента.

Не се колебайте да си организирате едно такова импровизирано зимно пътуване. При всички случаи това ще е незабравимо преживяване, което никога няма да забравите. Освен това, езиковите уроци, които ще получите в тези страни, са безценни, и по нищо не могат да се сравнят с уроците от класната стая. Но вие, със сигурност, сте наясно с това и именно такава е причината да се поставите в подобна ситуация, да тествате интуицията си в толкова атрактивна среда, нали?