Нов език по време на бременност, защо не?

Бременността е най-специалният момент за една жена и въпреки че носи много шок, нерви и притеснения, тя е не по-малко специална за бъдещите татковци. Но докато мъжете могат почти изцяло да задържат стария си начин на живот, то за майката етапът представлява върволица от ограничения, промени и резки смени (не само на настроения, разбира се), поводи за премисляне и фактори за отказ от стари прищевки, планове, желания, страсти и дори хобита. Но това е само едната страна от бременността. Ако една жена има лека бременност и късмет да бъде освободена от работа за периода от поне последните три месеца, няма спор, че тя най-накрая ще има възможността да си почине, да намери подходящ момент за себе си, та дори и буквално да се наспи или да направи неща, за които досега е нямала и капчица свободно време. Нещо повече – по-енергичните майки дори взимат смели решения като това да запишат второ висше или да изкарат още една, допълнителна магистратура. А други, с не чак толкова много сили и бодрост по време на бременността, се спират на вариант да се запишат на чуждоезиков курс.

Да научим английски език по време на бременност – ами защо не? Идеята е не само добра, но и много практична. Естествено, съветваме ви да я обмислите само ако наистина се чувствате готови и енергични за такова начинание. Не забравяйте, че в момента няма нищо по-важно от живота, който носите в себе си, а с него и вашето благосъстояние. Прекомерната умора, стрес или негативни емоции от затрудненията или разсеяните моменти от деня биха могли значително да се отразят на вашето бебче. Затова следващите основателни причини да научите английски език по време на бременност, наистина, важат само за бременни дами, които се чувстват добре по време на така щастливите 9 месеца.

Ето и защо смятаме предложението за наистина страхотно:

  • Най-полезното запълване на свободното време

Хубаво е, че ходите на йога, че четете книгите, които попълвате в дългия списък с книгите, задължителни за прочит до края на живота, както и че готвите с идеята да се храните здравословно, но сме сигурни, че ако сте организирани, все пак ви остава известно свободно време. Честно казано, по-полезно е ако го прекарате в усвояване на нови знания пред това да гледате телевизия.

  • Настройка за детския мозък към чуждите езици от ранна възраст

Ако се позовем на теорията, че детето ни чува още докато е в корема на майката, то тогава, няма как да направите по-добра крачка към подготовката му да стане полиглот от това да изучите английски език точно сега.

  • Инвестирайки в кариерата си, инвестирате и за детето

Парите може и да са ви стигали до сега, но вашите прищевки съвсем не са толкова скъпи, колкото е отглеждането на детето. Ако обаче се преквалифицирате, ще си осигурите доста по-стабилен доход за в бъдеще и ще бъдете спокойни, че можете да посрещате нуждите на своето мъниче.

  • Прогонване на лошите мисли

А за някои майки е трудно да стоят на едно място и да бездействат именно поради причината, че когато не са заети с нищо, ги обземат онези мрачни мисли. Не е нужно да бъдете песимисти по природа, за да ви се случи и на вас. Всички тези негативни помисли идват от  хормоните. Затова ги прогонете с английски език!