Какво печелят околните, когато научите нов чужд език език?

Все говорим за това колко много ползи крият чуждите езици и колко много печелим, когато изучаваме нови и нови такива. Ползите от чуждия език са наистина много. Печелим какво ли не и затова една от най-добрите инвестици свързани със самоусъвършенстването ни винаги е бил курсът по английски език, прекараното свободно време в самообучение по друг чужд език и т.н.

Досега обаче не сме коментирали темата за ползите, които хората около нас биха получили, ако научим чужд език. А това би била доста любопитна тема, особено когато обществото все по-осезаемо започна да проповядва темата за отричане на егоизма и себеотдаване на другите.

И така – какво печелят околните, когато научите нов чужд език?

Вижте няколко любопитни отговора още сега:

  • Вкъщи най-накрая има кой да помага по време на домашното онлайн пазаруване

Защото на всички ни се е случвало да попаднем на някой супер офертен сайт за стоки и услуги и не можем да се възползваме максимално добре от тях, защото не владеем езика, на който са написани. А за съжаление, не всеки търговец има практиката да създава отметки за смяна на езика по своите сайтове. Ако става въпрос за английски език и у дома никой не го говори, а онлайн шопингът е любим за всички, то тогава се пригответе за голямо развихряне скоро!

  • Шефовете ви ще посрещнат инициативата ви с голяма усмивка

Първо, на тях няма да им се налага да инвестират във вас. И второ, вие вече ще можете да проучите или поемете пазара на страните, в които се говори новият усвоен от вас език. За всеки качествен ръководител или собственик на малка фирма или голяма компания най-ценното е да има образовани кадри. А в образованието, за мениджърите и HR служитетели, езиците са от особено значение.

  • Повод за гордост

А някои майки или деца, или други роднини, а дори и съпруги просто обожават да се хвалят колко много знаете. Няма майка, която да не се изкушава да се похвали за умното си дете, владеещо цели 3 езика преди навършването на своята 30-годишна възраст. Но дори и от обратната страна, също можем да говорим за гордост. Че коя дъщеря няма да е горда с майка си, която са я повишили, защото наскоро превзе поредния пазар благодарение на многото чужди езици в автобиографията в запас.

  • Вие сте един вид помощ

В случай на засечка, можете да поемете ролята на учители за вашите близки, които по един или друг повод също трябва да научат същия език. А ако този ваш близък съвсем не е ок с езиците, но сега страшно му се налага да знае английски, вие сте просто неговата спасителна лодка в океана от дълги думи, неразбираеми граматически правила, сложни конструкции, нямащи абсолютно нищо общо с родния ни български.

  • Безплатен преводач

Въпреки че за някои от вас това ще граничи с наглост, но много хора се възползват от знанията на своите приятели. Преводаческите услуги, между другото, съвсем не са евтини тези дни. Причината е ясна – живеем в ерата на глобализацията. И ако имаме по 3-4 приятели, които знаят основни използвани чужди езици, бихме могли да си спестим много пари, нали?