Деца учат родителите си как да усвояват по-лесно английския език

Днес ще ви дадем съвет как да намерите подкрепа за учене на английски език от вашето дете 🙂

Вероятно никой от вас не е свикнал да бъде поучаван от децата си, но ще признаете – понякога, те могат да са най-страхотния пример в много отношения. Да не говорим, че сверяването на часовника и влизането в крачка с последните тенденции: за всичко, включително и за ученето на чужд език, е най-ползотворно с помощта на собственото ви дете.

Ще ви кажем следното: истината е, че децата ви могат да ви помогнат в много отношения за по-бързо справяне с ученето на английски. Не само защото те са ученици в момента! Не само защото светът около тях вече е двуезичен: роден и английски език. Но и защото много често те дори са по-напред от вас.

Ето какво би ви посъветвало и вашето дете за обучението ви по английски език:

  • „Мамо, това са просто правила, хората по телевизията не говорят така..!“

Точно така. Не че не трябва да учите и правилата, но по-важно е да научите онези правила, които се използват в съвременния английски език. Наистина, има граматически конструкции, които са прекалено сложни. Или най-малкото те се срещат в научната и художествената литература. Ако целта не ви е да пишете книга на английски и ако не сте учени, то тогава вслушайте се в детето ви и разберете: има основни глаголни времена, които всеки използва и вие трябва да ги усвоите перфектно, а за по-сложните граматически правила оставете време за усвояване.

  • „Тате, има дни, в които просто не ти се учи!“

Абсолютно! Дори най-умното и ученолюбиво дете не спазва някаква стриктна програма в ученето си на английски. Има дни, в които то просто няма да е в кондиция за нови думи. Тогава ще хване учебника по литература или ще решава задачи. Правете и вие така. В дните, в които нямате и капка мотивация за английски език, изчистете къщата, свършете си допълнителната работа, която носите от офиса вкъщи. Утре, когато възстановите форма, ще имате повече свободно време за английски! А днес, когато не ви е до това, само ще изгубите време и дори ще се демотивирате и за следващите дни.

  • „Вие сте прекалено стари, ползвате праисторически учебници..“

Новите технологии са създадени и използвани най-вече, за да улесняват една или друга част от живота ни, нали така? Тогава разберете, че за да ги използват и децата ви – онлайн програмите за учене на чужди думи или самоучители с интерактивни граматики по английски – те не само че са по-забавни, но и са по-лесни. Излезте от черупката на старите подходи и методи за учене. Вие сте тук и сега, затова използвайте последните и най-модерни ресурси. Дайте им шанс и между другото, те ще ви се отплатят, защото ако наистина сте много изостанали, освен английски, ще имате нужда и от компютърно обучение. Е, в лицето на детето си вече имате най-добрият учител, не мислите ли?

Понякога е много полезно да затворим уста и да послушаме детето си! В случая е от особено значение, защото ако го чуете, твърде вероятно е, че макар и на 10, синът ви има по-добро произношение на английски от вас!