Съвети за мотивация за учене към по-възрастните, които работят и за чуждоезиковото ви обучение!

Знаете ли, че едва 34% от обучаващите се било то в университет, или в специализиран курс, от хората над 45-годишна възраст, успяват да завършат докрай инициативата си? Обикновено,  си мислим, че проблемът е в липсата на достатъчно свободно време. Въпреки че изводът е правилен, не можем да кажем, че само този фактор ни спира към завършване на обучение в напреднала възраст. Според експертите, основен проблем е липсата на мотивация. А още по-често става въпрос за загуба на мотивация в интервала между средата и моментът преди края на обучението. Ето защо поддържането силната ви мотивация по време на вашето обучение по английски език е толкова от значение. Най-вече ако сте на възраст над 40 години. Ние няма да ви оставим просто ей-така на произвола на съдбата. Напротив – ще ви дадем нужните насоки, които ще ви изкарат от тази порочна статистика и в крайна сметка, вие ще успеете да приключите обучението си по английски език. За тази цел, вижте няколко по-нестандартни съвети за мотивация за учене на езика сега:

  • Време е да поправите грешките си

А обикновено, на тази възраст хората обичат да се връщат назад в миналото и да се корят за едно или друго. Включително и за мързела, нежеланието, ненамирането на смелост или време да научат чужд език. А сега той така силно се търси? Ако преди сте били от онези средни или дори лоши ученици и английският дори не е влизал в списъка ви със задължителни предмети, които да минете, само и само за да изкарате класа, сега е време да поправите грешката си. Приемете го за мисия.

  • Английският език – най-доброто оправдание да се измъкнете от обичайните си задължения у дома

Ще трябва домашните да проявят разбиране и вие ще ликувате, защото за следващите месеци ще бъдете освободени от задължения като прибиране на децата от училище и преминаване през целия градски трафик, а също така и от миенето на чинии, простирането, ежедневното готвене за цялата фамилия, търкането на банята, все неща, които мразите и които вероятно ви звучат далеч по-гадни от учене на чужди думи.

  • Време е детето също да ви помогне с нещо

Ако се чудите как да възстановите връзката си с порасналата тийн дъщеря или да накарате затворения ви в себе си, също, тийн син, ето ви супер повод. Със сигурност, те няма да ви откажат и знаете ли защо? Защото поне веднъж в живота им те ще могат да научат или да натякват нещо на своя родител. Досега вие сте ги учили, че така не се мият чинии, така не се носят къси поли и т.н. Тяхното време дойде и повярвайте ни, те ще се възползват от него подобаващо. А вие ще имате учител у дома, който е доста по в час от вас с английския.

  • Не е ли английският онова малко, но ценно нещо, което ви кара да избягате от сивото ежедневие?

Ако сте влезли в рутината на ежедневието – работа, вкъщи, работа, то можете да разнообразите живота си и да обогатите знанията си като се запишете на курс по английски език. Със знанията ще получите и бонус нови контакти с хора, които също като вас имат нужда от нещо различно и приятно.