Last minute съвети преди изпита по английски език

Last minute полетите са супер вариант да хванеш самолета в последния момент. А “last minute” съветите преди изпита по английски език са единствената ви надежда да хванете задоволителна оценка и да продължите напред обучението си. Макар и да не можем да толерираме такова учене – само в последния момент, защото знанията бързо след това се изпаряват – ние сме тук, за да ви помогнем. И не смятаме да ви изоставяме в момента, в който осъзнаете, че изпитът (без значение дали е по английски за начинаещи, напреднали или за получаване на сертификат) е съвсем скоро, а вие не можете да се похвалите с каквато и да е било предварителна подготовка.

Затова и ви предлагаме last minute съвети преди изпита по английски език!

  • Подготви си универсална устна част, която да приложиш, каквото и да изтеглиш сред листчетата с късметчета

Защото обикновено, преподавателят не го интересува кой знае колко много каква история му разказвате. Той иска да чуе от вас правилна граматика и богат речник. Един кратък и универсален – наизустен – текст винаги ще свърши работа да запълни онази празнина, в която нямате и на идея какво ви питат и какво да кажете.

  • Контролните сформират крайния ви тест

Е, не точно и не в буквален смисъл, но ако ги пазите, извадете ги и ги прегледайте. Гарантираме ви, че 80% от задачите там ще се паднат и сега. Изреченията за попълване на глаголи в дадено време няма да са 1 към 1, но вероятно, неправилните глаголи ще са същите.

  • Зубърът на чина пред вас няма да ви помогне, а напротив – ще ви навреди

Учителите не са глупави. Те веднага ще се усетят какво целите. Та нали до вчера вие даже не си казвахте една дума с този многознайко. Как изведнъж станахте приятели? В момента, в който разберат плана ви, учителите вече ще си направят извода: вие не сте учили. Така че както и да се справите и мъчите в последствие на изпита, етикетът ви е почти лепнат. И вие сте си виновни за това.

  • Бъдете уверени с малкото знания, които имате

В крайна сметка, никой – включително и вие не може да очаква от вас да изкарате висока оценка, ако изобщо не сте чели. Но ако заблудите учителя си, че знаете нещо, а то е така – малко, но все пак нещо сте научили, вие излизате в изгодна позиция. Опитайте се да се изтъкнете със силните си страни: например, говорете много на устната част, ако имате супер добро произношение, или напишете потресаващо есе, ако писменият ви английски е далеч по-правилен. Твърде вероятно е учителят ви да разбере какво се опитвате да направите, но това не е важно. По-важно е, че той/тя ще забележи във вас конкретен напредък в конкретна част от обучението и това ще ги разубеди да не ви пускат на изпита или дори ще ги накара да ви напишат силна оценка.

Моля, използвайте тези съвети единствено и само в извънредни и екстремни ситуации. Ние от English World Academy смятаме, че обучението по английски език трябва да се вземе на сериозно, за да се мине успешно! И все пак, разбираме и, че всеки от нас може да изпадне в такава ситуация, в която само такива last minute съвети биха свършили някаква работа…

И разбира се, желаем ви успех!