7 Признака, че до този момент се справяте чудесно с обучението по английски

Обучението по английски език може да бъде доста мотивиращо, ако сте наясно с прогреса си и започнете да осъзнавате колко много сте постигнали вече. Ако се притеснявате да попитате за това своята учителка или сухата оценка от 2 до 6 за вас не е критерий, можете да разберете и по друг начин доколко наистина сте напреднали. При наличие на следващите 7 признака обаче, можете да бъдете сигурни – справяте се чудесно с обучението си по английски език:

  • Вече отговаряте директно

Когато ви попитат нещо или просто някой ви заговаря (в клас или на улицата, ако сте били на екскурзия, например), вие вече не се замисляте толкова много, преди да отговорите. Напротив – лесно ви е да превключите от български на английски език, а и даже цялото това нещо ви забавлява.

  • Използвате ресурса си рационално

С всеки следващи 10 нови научени думи, се усещате, как неизменно и хронологично стават част от вашата лексика, от речта ви. Когато вземете някое ново време и усвоите граматическите му особености, чак ви хваща яд ако не намерите повод, в който да вметнете нещо и с ново време.

Тя е механизъм, който усвоявате, а не заучавате наизуст. Нямате нищо против да учите нови граматически правила, защото за вас е лесно да ги ползвате, след като ги схванете. А от там, разбира се, и не се притеснявате да правите контролни или да ви изпитват, след като вземете ново граматическо правило.

  • Понякога дори не пишете домашното си…

Не е похвално това, но в някои случаи пропускате частта с домашната подготовка и с домашата работа, защото още на курса предния път сте схванали и запомнили всичко. Дори да е така обаче, ние все пак ви съветваме да си пишете домашните – защото те са именно затова, за да ви дадат възможност да затвърдите знанията си.

  • Няма такова нещо като преговор при вас

Или поне не преговаряте предния урок, след като сте минали на следващия. Успявате да запомните всичко и вероятно ви се налага да преговаряте взети неща от преди няколко месеца и то само малки подробности като допълнителни правила и/ли някоя дума.

Всъщност, можете да се справите и на улицата – ако някой чужденец ви попита как да стигне до определено място или ако трябва вие да се ориентирате до дадена локация, докато сте в друга страна на почивка или по работа то за вас не представлява никакъв проблем да помолите за насоки или да дадете такива.

  • Изпитване удовлетвореност след всеки курс / час по английски

Знаете добре, че с всеки следващ урок задобрявате и се чувствате невероятно мотивирани всеки път, когато трябва да отивате на поредното занимание. Колкото и да сте изморени, гледате да инвестирате достатъчно време в английския именно защото подсъзнателно осъзнавате, че вие се движите напред и ви се получава – понякога повече, друг път по-малко, но пък смисълът е налице и вие го виждате.

Ако отговаряте и на седемта признака, съвсем искрено ви поздравяваме! Движите се в правилната посока! А скоро, със сигурност, ще сте дори още по-добри.