На какъв чужд език да се спра, след като науча английски?

За някои от вас може да е твърде рано да се мисли по въпроса, но за тези, които са по-напреднали с английския език, вероятно е време да помислят за следващия чужд език, който да си поставят като цел. Истината е, че веднага след като успешно някой премине курс по английски език, се чувства достатъчно мотивиран да помисли и за следващия. Ето защо решихме да ви дадем няколко идеи относно това кой би бил подходящия следващ чужд език за учене след английския. Вижте нашите предложения и не се колебайте да споделите и собственото си мнение. То е ценно за нас!

  • Испански език плюс възможност за продължение и с италиански

Даваме за първи пример испанския език поради простата причина, че граматиките им имат сходни черти, правила и принципи. В тази връзка, за вас ще е лесно да преминете от английски към испански, като разбира се, не трябва да забравяте, че лексиката тук ще е доста по-различна, затова е добре да наблегнете повече на нея. Възможността за италианския идва от факта, че той е много близък пък до испанския. Така че тези две продължения на вашата мисия „Искам да бъда полиглот!“ са наистина доста удачни.

  • Немски и френски

И двете опции са доста добри, тъй като след английския, те са най-популярните чужди езици по света. Въпреки че немският и френският не са широко разпространени от гледна точка на брой хора и държави, сред които се говорят, ние имаме причина да ги посочваме. С актив от английски и немски или френски, вие реално ставате истински експерт в областта на чуждите езици просто защото други като японски и някой славянски език, например, са по-малко търсени.

  • И все пак – защо да не вдигнем летвата и с някой рядък език?

От друга страна, за някои от вас ще е по-атрактивно да запишат в биографията си един популярен език като английския с един доста рядък, за да изпъкнат сред конкуренцията. Редките езици са много, така че имате огромно разнообразие като избор: китайски, африкански език тип урду, а даже и славянски език – хърватски, сръбски или чешки. Последните са чудесна алтернатива, тъй като те са близки до българския, а и вече имате трейнинг от английския за учене на чужд език.

  • Арабски език

Ок, той съвсем не е най-лесният език за учене, но ако погледнете по-реално на сегашната политическа и икономическа ситуация по света, ще се уверите, че такъв избор съвсем не би бил неподходящ. Напротив – помислете си колко много би бил ценен един човек с арабски и английски език! Такъв актив от чужди езици, между другото, би могъл да ви даде сериозна преднина в намиране на работа за или в Далечния изток, а този регион е доста обсъждан и ключов на този етап, така че съвсем не трябва да подценявате подобна опция.

Решението е ваше, разбира се, но при всички случаи един нов чужд език ще ви даде много – не само знания, но и възможност за мечтаната работа навсякъде по света!