7 Неща, които курсистите по английски език биха искали техните учители да знаят

Много често се случва така, че колкото и всеотдайни да са преподавателите в курсовете по английски език, техните ученици да се чувстват неразбирани и дори нерядко и пресирани в самото обучение. Това не се дължи толкова на някаква възрастова или интелектуална разлика в едните и другите. Напротив: по-скоро учителите биха могли да забравят да съдят от гледна точка на незнаещите. Разсъждавайки върху тези въпроси, открихме точно 7 неща, които курсистите по английски език биха искалите техните учители да знаят и най-вече да осъзнават и да имат предвид:

  • Ние не сме глупави, просто не сме научили все още това, което вие знаете

За един ученик или обучаващ се курсист по английски език винаги би било обидно с него да се държат като с глупак или невежа. Или казано по друг начин, учениците искат да напомнят на своите преподаватели по английски, че те не са нито изоставащи, нито по-малко интелигентни. Те просто не знаят това, което учителите знаят, но е въпрос на време да придобият и тези знания.

  • Ние имаме и много други ангажименти

Има и учители, които биха били прекалено строги и изискващи, тоест да забравят, че техните ученици и курсисти не се занимават единствено и само с английски език в момента, но имат личен живот, ходят на работа или на университет, училище. Обучението по английски език трябва да се възприема като желание за допълнителна квалификация, тоест да се толерира като нещо амбициозно и даже похвално. Затова и учениците трябва да бъдат разбирани в случай, че не се намерили време да научат минало перфектно време в конкретен ден.

  • Всички имаме учебници, от вас, скъпи учители, очакваме да ни обясните

Това също е особено дразнещо за всеки курсист. Като му се каже „Прочетете си тук в учебника за еди-кое си“, излиза, че те са на някакъв вид самоподготовка. А нали точно това е целта на груповите или индивидуалните курсове по английски? Да имате учител пред вас, който да разяснява неясното и новото!

  • Когато се затрудняваме, не е защото ни мързи

Мързелът е често оправдание на един преподавател по английски в безуспешния опит да научи даден ученик на нещо. Но истината е, че грешката обикновено е в учителя, защото работата му е да намира подход към всеки курсист по английски език, докато не си свърши задължението, а именно да научи.

  • Понякога просто ни се иска да се откажем

Има уроци по английски език, които са толкова сложни или които са съвпаднали с толкова трудни моменти за конкретен курсист, че той се чувства на границата да се откаже от чуждоезиковата си инициатива. Поуката за учителя в случая е, че не трябва да спира да мотивира и поощрява учениците си, за да поддържа желанието им живо и постоянно.

  • Всеки от нас има своя собствена цел и мисия

И ако един учител не разбере целите на конкретния си курсист по английски език: да научи основите, да може да се справи говоримо в дадена англоговоряваща страна и т.н., той ще се провали.