4 различни начина да тестваш английското си произношение в реална среда

Ученето на английски език не трябва да бъде сухо, наизуст или лишено от практика в реална среда. В противен случай обучението ви ще бъде изключително неефективно и в момента, в който попаднете в ситуация на конкретен разговор – най-вече с англоговорящ – ще осъзнаете, че годините труд не са дали никакъв резултат. Затова е и от особено значение постоянно да тествате уменията си, но на база добро и правилно произношение.

В крайна сметка, основната цел в ученето на чужд език винаги е била да можете да се разберете с хората на даден език, та дори и речникът ви да не е толкова богат, а граматиката перфектна.

Ето ви 4 различни начина да тествате английското си произношение в реална среда:

  • Започнете да пътувате

Според нас, това е най-забавният и ползотворен начин да тествате произношението си. Дори да решите да посетите Испания, на английски говори почти всеки, а и е важно да можете да се разбирате не само с англичани и американци на английски, но и с всякакви други хора, които също като вас нямат така нареченото native английско произношение.

  • Говорете си с Google

Ако не сте разбрали, от най-голямата интернет търсачка в световната глобална мрежа вече пуснаха и гласова команда. С нея можете да търсите неща в google, както досега го правихте, като изписвахте определени ключови думи. Сега можете да ги произнасяте. Ясно е, че ако google не ви разбере, значи нещо в произношението все още ви куца.

  • Свалете си специално произношение

По горе-долу същата тактика, но специално разработена, за да тества вашето произношение в реална среда, работят и множество приложения. Инсталирате ги на вашето мобилно устройство и започвате да говорите с приложението, докато не достигнете желаното ниво.

  • Отидете на някое интервю за работа (дори да не си търсите нова такава) с обява на английски език

Най-често това са английски фирми или чуждестранни. Те изискват перфектен английски език или поне приемливо произношение, което ще бъде задоволително за работна среда – особено когато иде реч за контактни центрове.

На подобен курс не само ще имате възможността да разговаряте на английски език, но и ще срещнете много други хора, които да ви мотивират да развивате комуникативните си умения.