5 съвета за учене на английски език от истински англичанин

Кой би ни помогнал в ученето на английски език освен самите англичани? Те са най-наясно – доста по-наясно от американците, със сигурност – от граматиката, спецификата, произношението и изобщо начина на изказ с този език. Затова вместо да ви даваме празни приказки и да ви пълним главите с вятърничави съвети, ви даваме суровите съвети за учене на английски език от един истински англичанин. Ето ги и тях:

  • Учебниците не са единствени източници на нови думи

В учебниците не винаги са поместени важните думи, които трябва да имате в своя речник. Напротив – на улицата, по телевизията ще чуете думи, които ще са по-важни за провеждането на разговори в ежедневието ви. Естествено, трябва да имаме едно наум, когато става въпрос за корпоративно използване на езика – обучението по бизнес английски със сигурност преминава с използването на доста учебници при усвояване на новите думи.

  • Вашият преподавател не трябва да е основният ви пример за произношение

Всъщност, свикването само с един акцент, произношение много ще ви навреди. В един момент, всяка чужда реч на английски ще ви се стори неразбираема. Старайте се да слушате радио повече, да гледате филми без субтитри, да слушате музика и да повтаряте след изпълнителите техните реплики, дори и думите да са ви вече познати. 

  • В Лондон малко хора говорят правилно

Следователно, правилната граматика съвсем не е най-важното нещо, което трябва да научите. Истината е, че почти никой няма да обърне внимание на това, че сте объркали минало перфектно с минало просто време, но ако използвате грешния глагол, никой няма да ви разбере какво искате да кажете. 

  • Тайната е в самочувствието

Дори и да имате акцент, трябва да си придавате вид, че владеете добре английски език. Ако кажете, че знаете малко, няма да ви вземат насериозно, ще ви говорят като на малки деца. 

  • Практиката води до успех

Много хора придобивайки знания по езика предпочитат да планират екскурзия в англоговоряща страна, в която смело да приложат всичко научено до момента. Ако все пак нямате възможност да пътувате, не забравяйте, че има много други начини да упражните своите знания.