Как да се подготвим за изпит по английски език?

Без значение дали ви предстои покриване на изпит за знанията, усвоени от настоящото ви ниво по английски, или сте в процес на обучение за изпит за сертификат или просто за училищна оценка, необходимостта от навременна и подходяща подготовка е повече от наложителна. Само по този начин постигнатите резултати ще бъдат задоволителни и респективно, вашите преподаватели ще останат повече от доволни от знанията ви. В тази връзка решихме да ви предложим няколко наистина интересни и ползотворни съвети за това как да се подготвите за предстоящ изпит по английски език. Нека да започваме!

Самооценката на знанията по английски език е важна

Преди да стартирате активната подготовка за изпита по английски език, опитайте се да бъдете реалисти и да направите действителна оценка на това, което сте усвоили като знания до сега. Само така ще можете да отделите необходимото време за нещата, в които се чувствате най-уязвими. Имайте предвид, че най-добре е да започнете точно с тях, т.е. ако граматиката ви затруднява най-много, оставете лексиката за финал и стартирайте с няколко упражнения, свързани с глаголните времена, например, и обратното.

Ако има опция – имайте до себе си изпитващ

Никога не е излишно да имате човек с по-високи знания по английски език, който може да ви напътства в подготовката. Нещо повече – ако свикнете някой да ви изпитва на определени категории – граматика или диктовка, например – вече ще имате отличен трейнинг за изпита и със сигурност, ще се справите отлично!

Наблегнете на спецификите на конкретния изпит

Ако предстоящия изпит е за влизане в колеж или университет например, наблегнете на уменията си за писане на есе на английски. А в случай, че ви предстои интервю за работа с чужденци, обърнете повече внимание на подготовката по бизнес английски език.

Старайте се да направите всеобща и обширна подготовка

С това имаме предвид да не се задълбочавате само в правилното изписване на думите или само с точното определяне на глаголното време. Напротив – изпитите обикновено са многостранни, така че се подгответе и за устна част, а също така и за текст в свободен стил. Колкото повече области засегнете, толкова по-добре ще се представите и на изпита!

Успех на изпита ви по английски език от English World Academy!