Няколко признака, доказващи, че ти си истински англоман

Що е то англоман и дали и ти попадаш в тази категория ли? Лесно е да разбереш още сега! Накратко, това е човек, който не просто е редовен в курсовете си по английски език, но и постоянно си търси поводи за усвояване на още и още знания – не само нова лексика, но и нови методи за изразяване, усъвършенстване на граматичните правила и т.н. Някои хора го наричат истински маниак, но ние предпочитаме да не слагаме подобен знак на равенство, а да наречем англомана амбициозен ученик по английски език, който е решил из основи да научи поредния или първия си чужд език.

Ако отговаряте на всички следващи признаци и описания, то тогава е много вероятно и вие да сте истински англоман:

  1. Когато видиш дума на латински език, веднага проверяваш аналога й и в английския език, а ако такъв няма, се задоволяваш и с превода на самата дума.
  2. Ако сте в ресторант или пред онлайн  менюто на интернационална кухня, ти неволно избираш ястие, което по един или друг начин е свързано с Великобритания или в името си включва дума на английски. В повечето случаи, ти си наясно и с превода й.
  3. Половинката ти е чувала как говориш насън, а когато те заварят у дома сам, ти повтаряш на глас научени думи на английски език и дори говориш на английски език, какво от това, че си сам и звучиш като луд, нали успяваш да практикуваш усвоените знания?
  4. В главата ти се въртят песни не на родния ти език, а на английски език!
  5. На десктопа на компютъра ти има най-много файлове и програми, свързани с английския език!
  6. Вече предпочиташ да препрочиташ познати книги на английски език, пред това да се сдобиваш с най-новите бестселъри на твоя роден език!

А ето и: Как да научим бързо английски език: съветите на един емигрант…