Как да научим още английски, докато сме на път?

Човек е човек, когато е на път. Но не и само.

Всъщност, пътуването, неслучайно, се нарича най-голямото богатство за един човек, даващо му какво ли не – опит, нов кръгозор, обогатяване в културно отношение, но освен това може да повлияе и на езиковата ви подготовка. Както нерядко сме ви съветвали, добре е да се възползвате от всяка удобна ситуация за научаване на някоя друга, допълнителна дума или израз на английски. И както сигурно се досещате, днес ще говорим за обучението по английски именно докато сме на път. Как да стане това, без да се напрягаме по време на ваканциите и какви са опциите, които ни се дават, ще разберете още сега.

  • Говорете с околните, колкото се може повече:

Старайте се не просто да говорите насреща, но и да се учите от грешките си. Ако видите, че не ви разбират, значи имате проблем, който трябва да разрешите. Наблюдавайте и как точно ви отговарят насреща. Ако се стремят да ви говорят по-простичко, значи си личи, че имате още да учите, но ако говорят с вас, като с равен, то тогава самооценката ви трябва да е по-висока.

  • Слушайте и имитирайте:

Както вече казахме, въпросът по време пътуване е не само да говорите с чужденци, но и да слушате какво ви казват те. Произношението е нещо, което се гради с години и е от особено значение да се учите при всеки удобен момент. Дори страната да не е англоговоряща, можете да ползвате английски, защото се смята, че това е универсалният туристически език навсякъде.

  • Четете и се оглеждайте:

Навсякъде ще има табели и реклами на английски. Обръщайте им внимание и даже да не знаете всяка дума, която срещнете, мислете логически какво може да значи. Свикнете да се ориентирате във всяка ситуация, дори когато ви говорят на език, който не ви е майчин и разбирайте думите и изразите най-вече по смисъл.

А ето и нашите: Празнични тематики и думички на английски език