Интересни и лесни книги за учене на английски език

Експертите в областта на лингвистиката съветват всеки, който изучава чужд език, да премине директно към четене на книги на съответния език в момента, когато напредне и с лексика, и с граматика най-вече. Независимо дали сте записан на курс или индивидуални уроци, четенето в действителност е най-добрият метод за усвояване на нови думи, за преговаряне на научени такива, за визуално запомняне на това как се пишат (за английския е от особено значение), за придобиване на знания в областта на художествената реч и неофициалната реч, за идиоми и така нататък. Естествено, за начало ще трябва да започнете с някои по-достъпни заглавия, а не да се хвърляте директно на дълбокото. За да ви улесним в избора, сме ви подготвили няколко интересни и лесни книги за учене на английски език.

  1. Charlotte’s Web (Мрежата на Шарлот) – E.B. White. Тази детска книга би била перфектен старт за четене на английски език. И въпреки че в нея езикът е просто, имате какво да научите освен нови думи – като например, типичният британски изказ.
  2. The House On Mango Street (Къщата на улица Манго) – Sandra Cisneros. Поредното заглавие, с което можете не само да учите, но и да се забавлявате. Книгата, освен това, е типична с кратките си изречения. А в английския език те са за предпочитане, защото в него сложните съставни от по няколко реда изречения не се ценят много.
  3. Thirteen Reasons Why (13 причини защо) – Jay Asher. Макар и с леко тийн привкус, този роман е отличен за учене относно това как най-добре да използваме сегашно просто време в английския. Освен това, сред редовете ще намерите и добри примери за по-сложни граматически конструкции.
  4. Peter Pan (Питър Пан) – J.M. Barrie. Това е любима книга за толкова много хора и то не само деца. И да сте чели историята за Питър Пан, едва ли би ви било неприятно да я прелистите отново. Освен това, като за първа книга на чужд език, знаенето на сюжетната линия предварително е препоръчително, защото ще мислите повече за самите думи и конструкцията на изреченията, отколкото за историята.

Интересно от нас: Уроци по английски с рап-легендите 2pac, Jay Z, Big L и Justin Timberlake