Защо е полезно да четем новини на английски език?

Познаваме и толерираме, а често и препоръчваме различни методи за по-бързо свикване с граматиката в английския език, а също и за скоростно усвояване на нови думи. Съществува обаче една техника, която е едновременно проста, информативна, забавна и много успешна. Става въпрос за стратегията да четете новини на английски език. Може да ви се стори странно, но всъщност, този метод е изключително полезен и сега ще разберете защо:

  1. В новинарските сайтове винаги се пише грамотно, стегнато и правилно. Това е първият стил и начин на писане, който трябва да овладеете, преди да се пробвате да импровизирате с английския си.
  2. В новините най-често има термини, думи, които не срещате в учебниците, а също така и голям набор от жаргони и често срещани изрази. А това е чудесен начин да обогатите речника си бързо и лесно!
  3. Самите новини интригуват и ни карат да четем още и още, което дори може да не се нарече домашна работа или подготовка за часа по английски език.
  4. С новините на английски – най-вече тези на CNN, BBC и така нататък – ще се запознаете и с социалното, политическото и общественото настроение и състояние на Англия и САЩ, за където е много вероятно да се подготвяте, което пък е не по-малко важно от научаването на местния език.
  5. Ако слушате новините, още по-добре! В новинарските емисии водещите могат и да говорят максимално отчетливо, но би трябвало да сте забелязали и, че скоростта е доста по-забързана от предаванията и сериалите, например. По-бързото темпо на речта на английски език, категорично, ще подобри уменията ви за слушане и разбиране!

Ами няма какво да се чудите, просто когато изпуснете поредното упражнение или занятие на английски език, компенсирайте с няколко новини и можете да бъдете спокойни, че и днес сте научили нещо!

 

Интересно от нас: Да си поговорим за работа и бизнес… на английски език