Защо е важно да учим езици, докато сме млади?

Едва ли не сте чували за теорията, че колко по-млади сте, толкова по-лесно можете да научите чужд език. С английския няма изключения в това отношение. И наистина, максимално преосмислете заниманията си, защото ако сте млади, сега е моментът да станете полиглоти. Има обаче и научни обяснения относно това защо е важно да учим езици, докато сте млади. Вижте подробности по темата сега.

  1. Младите са по-малко обременени

За тях е необходимо да помнят и да мислят за много по-малко неща (особено сериозни и проблемни), отколкото по-възрастните. Поради тази причина младите са по-концентрирани и мозъкът им по-лесно възприема нова информация – включително и думи и граматика на английски език.

2. По-голям шанс да докарате произношението

Учените твърдят, че с напредването на възрастта мозъкът губи способността да възпроизвежда звуци. Така, ако сте млади, а най-вече децата, могат лесно и дори в много случаи несъзнателно, перфектно да имитират английския акцент и дори да се доближат до този на британците или американците, например.

3. Мозъкът им все още е свикнал да учи

Тренирани от училище и от университета, младите все още не изпитват чак такава голяма досада от ученето, защото постоянно или много наскоро са го правили. А когато възрастният отиде да учи английски език, обикновено, му е нужно време да се настрои не само към чужда реч, но и към процеса по учене изобщо.

4. Колкото повече комуникация, толкова повече лингвистични успехи

Младите висят в мрежата по-често, слушат повече чужда музика, четат повече материали на английски език и затова те могат реално да практикуват английския. При възрастните липсата на време е голяма и затова и възможностите за подобен тип преговор са ограничени.

Така че не го мислете и учете английски, докато сте млади! Успех!

 

Интересно от нас: Най-популярните изрази и фрази, свързани с възрастта