Идея за любителите на анимацията 

С идеята да направим обучението ви на английски език максимално интересно и забавно, винаги се опитваме да ви предложим по някоя интересна идея за вашата подготовка. Днес, специално внимание обръщаме на почитателите на анимацията. Знаем, че тя е любима не само на децата, но и на много възрастни и как няма да е? Идеята ни е да започнете да гледате филми на английски език – т.е. без субтитри или българско аудио дублиране. Избрахме анимацията обаче не само защото знаем колко много я обичате, ами и защото е неангажираща за летния сезон. Наред с това, при нея думите и изразите не са толкова сложни и ще ви бъдат като идеалния старт, преди да изгледате Изкуплението Шоушенк, например, без субтитри. Последно, но не по важност, имате и отличната възможност да съчетаете полезното с приятното и вместо да пропускате подготовката по английски език, за да имате време да прекарате с децата, можете да го правите едновременно! Така, дори и вашето дете ще свикне с английска реч и също малко или много ще се обучава. А ето и нашите любими анимации, които можете да гледате на английски още днес!

  1. “Martha Speaks” – много тематичен анимационен филм, защото в основата на сюжета му е мисията на едно куче да изрежда азбуката и да говори, докато е с пълна уста, хапвайки супа с макарони под формата на буквичките!
  2. “Word Girl” пък се разказва за едно малко момиче, което воюва с лошите, като оръжията срещу тях са не какво да е нейните думи. Доста нови думи ще научите и от тази анимация!
  3. “Postcards From Buster” е невероятно приятно детско филмче, което има много по-мащабна образователна идея, а именно да ви научи не само на нова лексика, но и да ви запознае със спецификите на различните култури, държави и народности.
  4. “Regular Show” е идеално за вас, защото е сред най-осезаемо ориентираните към възрастните анимационни филми от последните няколко години. Дори темите, които се дискутират тук са сериозни, така че ще ви бъде и полезно, и интересно.

Интересно от нас: 4 стъпки, с които да подобриш английското си произношение