Специални Съвети За Хората със Самостоятелна Подготовка По Английски Език

Ако сте приключили с курса си по английски език и започвате самостоятелна подготовка, добре е да сте наясно, че нещата няма да са толкова лесни от тук нататък. Ще ви е нужно психически да се настроите на по-различен тип занятия, а освен това и да намирате воля и дисциплина в самите себе си, за да продължите успешното усвояване на граматически правила, нови думи и изрази на английски език. За да ви подготвим за всичко това, ще ви дадем и няколко специални съвети в случай, че пред вас стои задачата за изцяло самостоятелно обучение по английски!

  1. Пътят към успеха е в постоянството!

Всяко „Нека да остане за утре, защото днес ме мързи!” е крачка назад, Не пропускайте никога занятията си, та дори и никой да не ви пише отсъствия. Когато сте редовни в упражненията, нещата се получават. Следвайте простата логика – по малко, но всеки ден – и ще влезете в ритъм за ежедневно учене на английски!

  1. Разнообразявйате, за да не се отегчите твърде скоро!

За тази цел ви съветваме да сменяте стратегиите в ученето на чужди думи, например – една седмица писане по няколко реда, една седмица повтаряне на глас и една седмица асоциативно учене. Освен това, не забивайте само в граматически упражнения. Имайте си ден за тях, но нека след него следва и деня за лексика!

  1. Търсете комуникация…

Дори и да нямате приятели чужденци, можете спокойно да говорите с приятели на английски език. Това ще намали езиковата бариера и ще подобри произношението ви, а освен това и ще затвърди усвоениете знания!

  1. Не се измъчвайте и не се карайте на сила да правите каквото и да е било!

Колкото повече пъти сядате да учите с неохота, толкова по-трудно ще става и самостоятелното ви обучение по английски език. Старайте се да приемате подготовката си като нещо полезно, което обаче е забавно и интересно!

 

Интересно от нас: 10 от най-честите грешки, които правим когато пишем на английски език