Знаете ли, че… Британците са Маниаци на Тема Спорт?

Знаете ли, че колкото и да прозвучи странно британците, всъщност, са невероятни маниаци на тема спорт. Споделяйки това с вас, нямаме предвид само, че англичаните обичат да спортуват или редовно да тренират, а по-скоро са големи привърженици на спорта и се славят като изключителни запалянковци. Това означава, че е много вероятно, ако се заговорите с британец, свободният разговор да засегне темата.

Нали не искате да останете с отворена уста, без да разберете или кажете нещо? Ако ли не, то тогава нека направим бързо и кратко спортно обучение на английски език още сега:

What kinds of sports do you like and practise? – Какви спортове обичате и практикувате?

Do you regularly go to the gym? – Редовен ли си във фитнеса? / Често ли тренираш?

Do you practise this sport for fun or you are a professional player? – Професионално ли тренираш или само за лично удоволствие?

You have a fantastic body! Are you participating in any sports class? – Имаш страхотно тяло! Да не би да тренираш нещо?

I am going to watch the game tonight, why don’t you come over at my place, too? – Ще гледаме мача (най-често футболен, разбира се). Защо и ти не дойдеш?

Where can I get some tickets for the game – via internet or at the stadium cash-desk? – Откъде мога да намеря билети за мача – от интернет или директно от касите на стадиона?

This tennis player is a God with the racket! He breaks all records! – Този тенисист е невероятен с ракетата! Постоянно поставя нови рекорди!

I need to do some more physical exercise instead of watching the sports channel and put some weight over and over again! – Трябва да започна да тренирам вместо да гледам спортния канал и да трупам още и още излишни килограми!

Ако случайно сте се разгорещили и вие, направете си една бърза тренировка, за да се разсеете от ученето!

Ако ли пък бързате за поредната бизнес среща, то ето и малко полезни съвети за това как би следвало да очароваме своите англоговорящи колеги с Бизнес култура?!