Да заменим порочни бизнес фрази с истински английски корпоративен жаргон

В бизнеса, знаете добре, си има етикет и начин на комуникация, без който дребните риби бързо могат да си развалят репутацията и дори да се изложат. Като начинаещи в английския език, вие може и да сте oвладели до краен предел граматиката и формалните фрази, с които да разговаряте в англоговоряща бизнес среда, но дори да не сте наясно, че те не са особено подходящи за всяка ситуация. За да не ви оставяме да попадате в подобна нелепа ситуация, а напротив – да ви помогнем да блеснете в разговорите с бизнес партньорите си, решихме заедно с вас да заменим порочни бизнес фрази с истински английски корпоративни жаргони. Да започваме, лейдис енд джентълмен!

We need to start again – когато започвате отново преговорите, например, по-добре кажете „We need to get back to the drawing board!”

We have to work hard on this project – по-добре мотивирайте служителите си с тази фраза, доста по-внушителна е: „We must hit the ground running with the project!”

Let`s start – без значение какво е новото ви начинание, просто го стартирайте с този идиом: „Let`s get the ball rolling!”

Think differently, have original ideas! – да, понякога е нужно да накарате криейтив отдела си да напънат малко мозъчетата и да предложат по-нестандартни идеи. Тогава просто им кажете „Think outside the box!”.

Working more is a must! And it is normal! – Естествено, трудно ще накарате който и да е да работи повече от необходимото, но за да прозвучите поне по-интелигентно, пробвайте с тази фраза: „We need to work more and it is par for the course!”

We need to fire the pointless department employees – имаме и израз в случай на уволнение, когато даден отдел или служители просто вече не са ни нужни. Наречете ги така да се каже „elephants in the room”.

 

Интересно от нас: Да си поговорим за работа и бизнес… на английски език